The Artist’s way voor ouders

 

Ouderschap is een groot avontuur. De grootste uitdaging is misschien wel om binnen het ouderschap tijd voor jezelf te vinden en ruimte te creëren om je eigen plannen uit te voeren.

In deze nieuwe cursus is dit precies wat we doen!

Uitgangspunt is het boek The Artist’s Way voor ouders, geschreven door de Amerikaanse schrijfster Julia Cameron die eerder de bestseller The Artist’s Way schreef; Hét handboek voor alle kunstenaars, en niet-kunstenaars die hun leven creatiever willen invullen, die hun dromen willen ontdekken en verwezenlijken. Het boek ‘The artist’s way voor ouders’ van Julia Cameron inspireert om de creativiteit van je kinderen en jezelf te (her-)ontdekken. En om deze creativiteit bij het opvoeden te gebruiken.

Het boek is het uitgangspunt voor 6 bijeenkomsten waarin we door het schrijven van morningpages, het maken van collages, en andere beeldende opdrachten onze creativiteit voeden, prikkelen en ontwikkelen. Tijd en aandacht voor jezelf staan centraal. Plezier, uit het hoofd, in het lichaam, gewoon maar aan de slag. We maken gebruik van allerlei verschillende materialen, naast elkaar en soms ook door elkaar.

Naast het zelf aan de slag gaan bekijken we hoe je creativiteit, verwondering en nieuwsgierigheid kan delen met je kinderen en gebruiken in het ouderschap. Dit doen we door het bespreken van tips en het geven van opdrachten om thuis met je kinderen uit te voeren.

 

‘We zijn een prettiger persoon wanneer we in contact staan met onszelf en dit maakt ons leukere ouders.’

‘Ieder kind is creatief en iedere ouder is creatief. Het is de kunst om hier tijd voor vrij te maken’

‘Het helpen ontwaken en begeleiden van de nieuwsgierigheid en verwondering van je kind helpt jou ontwaken. Het laten ontwaken van je eigen nieuwsgierigheid en verwondering helpt dit te ontwaken bij je kind’

 

Lezers over het boek:

‘Het bracht mijn favoriete ingrediënten als verbinding, focus, plezier, energie en geluk bij elkaar’

‘ Het leerde me creatief en fantasievol opvoeden’

 

De workshop wordt gegeven door Dafne Arlman en Mascha Hendriks. Geen ouderschaps- of opvoedexperts, maar wel experts op het creatieve vlak. En ouders.

Voor meer informatie over deze workshop: mail

‘ Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up.’

Picasso